reede, 14. veebruar 2014

Tortillapitsad

Tortillapitsa on lahjem ja tervislikum kui traditsioonilise pitsa ning lisaks valmib see hulga kiiremini. Tortillapitsat sobib pakkuda nii eelroana, põhiroana, oma perele kui ka külalistele.

Retsept

Vaja läheb tortillasid ja vastavalt maitsele kastet, lisandeid, juustu. Allpool on mõned võimalikud variandid erinevatest kastmetest ja lisanditest.

Vürtsikas hakkliha pitsa (ca 3-4 tortillale):
300 g kanahakkliha
3 küüslauguküünt
3 tomatit
Riivjuustu
BBQ kastet
Pitsa maitseainet
Kappareid (või hapukurki, jalapenosid, oliive)
Hakkliha praadimiseks soola, pipart, tsilli-, karri-, paprikamaitseainet, oliiviõli
Tabasco kastet (soovi korral)


Kanapitsa maisi ja paprikaga:
Kanafileed
Konservmaisi
Kollast paprikat
Majoneesi või Heinz küüslaugukastet
Riivjuustu
Kanafilee praadimiseks karrimaitseainet, kurkumit, küüslauku, soola, pipart, oliiviõli
Värsket koriandrit

Pesto kana pitsa brokkoli ja pähklitega:
Kanafileed
Brokkolit
Röstitud soolapähkleid
Riivjuustu
Rohelist pestot
Kanafilee praadimiseks, karrimaitseainet, soola, pipart, oliiviõli
Peterselli või oreganot


Vegetarian pitsa:
Suvikõrvitsat
Päikesekuivatatud tomateid
Röstitud soolapähkleid
Pestot
Riivjuustu
Parmesani juustu
Soola, pipart, oliiviõli suvikõrvitsa praadimiseks

Lihtne pesto juustu pitsa (sobib hästi ka supi kõrvale pakkumiseks):
Rohelist pestot
Riivjuustu



Tee nii:
1. Küpseta tortillasid kuival pannil ca 15 sekundit kahelt poolt nii, et need muutuksid kõvaks.
2. Kui pitsa kate sisaldab liha, siis tükelda ja prae see eelnevalt. Samuti prae enne pitsale laotamist hakkliha ja kuumuta kergelt pannil suvikõrvitsat ja brokkolit.
3. Haki kõik ülejäänud lisandid.
4. Kata tortilla kastmega (pesto, ketšup, majonees, BBQ kaste vms).
5. Laota peale kate ning puista juustu ja maitseainetega üle.
6. Küpseta ahjus 220 kraadi juures kuni juust on sulanud. Serveeri kohe.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar