esmaspäev, 24. märts 2014

Avokaado banaani kakaokreem

On lausa uskumatu, et üks kakaopuding võib nii tervislik olla, kui see siin! Tänu avokaadole, banaanile ja kakaole sisaldab see šokolaadine kreem rohkelt vitamiine, antioksüdante ja mineraalaineid. Kuna koostisest puuduvad nisujahu ja kahjulikud rasvad, siis selle magustoiduga võivad süümepiinadeta maiustada ka need, kes soovivad kaalu langetada või kolesteroolitaset kontrolli all hoida. Kui retseptis olev vahtrasiirup asendada datlitega, siis saab magustoidu veel tervislikuma versiooni. Kas on üldse olemas veel tervislikumat ja sama maitsvat šokolaadikreemi? Minu meelest mitte! :)

Retsept

3 portsjonit

Koostis:
2 küpset avokaadot
2 küpset banaani
3 spl (kuhjaga) kvaliteetset (öko) kakaopulbrit (kui ei soovi nii mõrudat, panna vähem)
1 spl vahtrasiirupit (või rohkem)
Soovi korral 2 spl keedetud vet, kui tundub, et kreem jääb liiga paks
Noaotsatäis jahvatatud meresoola
Soovi korral kaneeli ja vanillisuhkrut

Tee nii:
1. Purusta blenderis banaan ja avokaado (koos veega) kreemjaks.
2. Lisa kakao, vahtrasiirup ja meresool. Sega.
3. Pane kreem pokaalidesse, lase veidi aega külmikus seista ning serveeri.

Tips:
See avokaado banaani kakaokreem sobib kasutamiseks kookide ja muffinite kattena.
Retseptis oleva vee võib asendada kookospiima või mandlipiimaga.
Vahtrasiirupi asemel võib magustajana kasutada vedelat mett, datleid või pruuni suhkrut.
Samas võib teha kreemi ka 1 avokaadost ja 2 banaanist - sellisel juhul (olenevalt kakao kogusest) ei ole täiendavat magusainet vaja!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar