esmaspäev, 2. juuni 2014

Rikkalik kolme sokolaadi toorjuustu tort, ei vaja küpsetamist

Emadepäeva ja ühtlasi ka poja seitsmekuuse sünnipäeva puhul valmis rikkalik ja rammus aga see-eest ka väga maitsev tõeliselt šokolaadine juustukook.


Retsept

Koostis:

Põhi:
200 g Digestive küpsiseid
75 g võid
1 spl pruuni suhkrut

I kiht:
150 g tumedat sokolaadi
150 g vahukoort
250 g täisrasvast toorjuustu
Veidi soola
Rummiekstrakti

II kiht:
150 g valget sokolaadi
150 g vahukoort
250 g täisrasvast toorjuustu
Vanilliekstrakti

III kiht:
75 g sokolaadi
50 g vahukoort
100 g  täisrasvast toorjuustu
20 tilka steeviat (või muud magustajat vastavalt maitsele)

Kaunistamiseks vastavalt soovile vaarikaid, pähklipuru, mandlilaastusid, šokolaadi või kakaod.



Tee nii:
1. Purusta küpsised ja sega sulatatud või ja suhkruga. Suru küpsetuspaberiga kaetud lahtikäidavasse koogivormi ning pane katte valmistamise ajaks külmkappi seisma.
2. Katte valmistamisel peavad vahukoor ja toorjuust olema toatemperatuuril. Sulata veevannil (või paksupõhjalises potis madalal temperatuuril) pidevalt segades sokolaad.
3. Vahusta vahukoor.
4. Sega omavahel toorjuust, sool, rummiekstrakt, seejärel lisa vahukoor ja sulatatud sokolaad.
5. Vala saadud segu põhjale ning pane järgmise katte valmistamise ajaks sügavkülma.
6. Valmista teine kiht katet samamoodi nagu esimene, vala esimese kihi peale, pane kolmanda kihi valmistamise ajaks jälle sügavkülma.
7. Vala kolmas kiht ka koogivormi ning pane kook külmkappi tahenema. Lase seista külmkapis üleöö, kaunista ning serveeri.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar