esmaspäev, 26. jaanuar 2015

Datlite kasulikkusest

Kuivatatud datlid on väga populaarsed suhkruvabade magustoitude valmistamisel. Kuna nad sisaldavad endas palju kasulikke vitamiine ja mineraale, on arusaadav, miks datlid tervislike magustoitude valmistamisel nii populaarseks on saanud.

Vitamiinid, mineraalid, kalorsus

Kuivatatud datlid sisaldavad meeletult pikka nimekirja vitamiine ja mineraale: vitamiine A, C, E, K, B2, B5, B6, rauda, seleeni, magneesiumit, fosforit, kaltsiumit jm. Lisaks, datlites on ka kõrge kiudainete sisaldus ja nad sisaldavad antioksüdante. Mida see siis tähendab? See tähendab, et datlid aitavad ära hoida aneemiat, probleeme luude ja hammastega, südame- ja veresoonkonna haigusi, soolestikuprobleeme, kõhukinnisust, teatud vähivorme. Usutakse, et datlite söömine raseduse ajal muudab sünnituse lihtsamaks (kuna datlite söömine tugevdab emaka (ja ka muid) lihaseid). Datlid avaldavad ka positiivset mõju nahale, silmadele, juustele, immuunsusele, aitavad pidurdada vananemist ja hoida kolesteroolitaset kontrolli all. See kõik teeb datlitest ideaalse super(magus)toidu.


Nii et, mõelge veel kord, kuidas oma magustoitu magusamaks muuta. Kas suhkruga või datlitega :).

Samas, nagu iga asjaga, ei ole mõtet ka datlitega liialdada. Datlid sisaldavad hulganisti puuviljasuhkrut ja kaloreid (ca 280 kcal 100 g kohta) ning mõistagi mõjub nende liigne tarbimine lõpuks kehakaalule.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar