Retsept
14-16 portsjonit
Koostis:
·
2 dl pekaanipähkleid
·
2 dl
kreeka pähkleid
·
1 dl kuivatatud
kirsse
·
1 dl
rosinaid
·
1 dl
kuivatatud aprikoose·
·
0.5
tl jahvatatud koriandrit
·
1 tl
jahvatatud kaneeli
·
1 tl
jahvatatud ingverit
·
2 tl
kakaod
·
0.5
tl valget pipart
·
1.2
dl jahu
·
1.5
dl mett
·
2.5
dl suhkrut
·
Tuhksuhkrut
peale raputamiseks
·
Võid
määrimiseks
Tee nii:
1.
Eelsoojenda
ahi 150 kraadini.
2.
Sega
kausis kuivatatud puuviljad, pähklid, vürtsid ja jahu.
3.
Määri
ahjuvorm võiga, vooderda põhi küpsetuspaberiga ja samuti määri võiga.
4.
Pane mesi
ja suhkur potti, lase keema tõusta, samal ajal segades. Keeda mõned minutid
kuni segu on suhteliselt vedelaks muutunud.
5.
Võta
pott pliidilt ja sega hulka puuvilja-pähkli segu, sega hästi.
6.
Vala
segu ahjuvormi, tasanda lusikaga ning seejärel tasanda veelgi märgade kätega.
7.
Küpseta
ahjus 150 kraadi juures 30 minutit.
8.
Raputa
üle tuhksuhkruga.
9.
Enne serveerimist
lase täielikult jahtuda, pööra ümber koogitaldrikule, puista üle tuhksuhkruga
ja lõika koogist õhukesed viilud.
Tips:
·
Retseptis
pakutud pähklite ja puuviljade asemel võib kasutada kõiki muid erinevaid
pähkleid, mandleid või puuvilju. Maapähklid
ja mandlid rösti ja koori eelnevalt.
·
Pakutud
maitseained võid asendada või neile lisada veel erinevaid maitseaineid ja
vürtse vastavalt oma maitsele (väga hästi sobivad siia näiteks muskaatpähkel, kardemon,
nelk, Cayenne pipar vms).
·
See on
kook, mida erinevalt tavalistest kookidest saab juba päevi enne külaliste
tulekut valmis teha.
·
Sobib
kenasti karpi panduna nn söödavaks kingituseks.
·
Serveeri
vahuveini, dessertveini, kohvi või tee kõrvale.
·
Säilib
õhukindlalt või kile sees külmikus ca paar nädalat, sügavkülmas 6 kuud.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar