neljapäev, 15. jaanuar 2015

Koorene ahjulõhe sidruni ja safraniga

Paljud toitumisspetsialistid soovitavad kala süüa vähemalt kord nädalas. Siit üks mõnus koorene ahjulõhe (või forelli) retsept, mis mul aegade jooksul on erinevates variatsioonides välja kujunenud ja mida olen kõikidest kalatoitudest vist kõige rohkem valmistanud. Seekord õnnestus lõpuks pilt ka ära teha ja retsept siia üles panna.



Retsept

Koostis:
500 g lõhefileed (või forellifileed)
200 ml vahukoort (vahustamata :))
1 peotäis värsket tilli (võib ka ära jätta)
0,5 sidrunit (võib ka ära jätta)
1 näpuotsatäis safraniniite (või safranit sisaldavat kalamaitseainet)
Soola
Musta pipart

Tee nii:
1. Lisa vahukoorele sool, pipar, safran, sega.
2. Maitsasta kala mõlemalt poolt soolaga ning aseta see fooliumiga kaetud ahjuvormi. Fooliumit peab olema nii palju, et fooliumi ääred saaks üles keerata, et vahukoor laiali ei valguks ning et foolimiga saaks ka kala üleni ära katta.
3. Vala peale vahukoore kaste, puista üle hakitud tilliga, aseta peale sidruniviilud ja kata kala fooliumiga.
4. Küpseta eelsoojendatud ahjus 220 kraadi juures kuni 20 minutit.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar