esmaspäev, 17. november 2014

Tiramisu Baileysiga (ilma munata)

Tiramisusse armusin siis, kui külastasin esimest korda elus Itaaliat. Olin siis 17 aastane ja Itaalias olles sain esimest korda elus maitsta tõelist ja traditsioonilist kodus valmistatud tiramisut. See oli minestama panevalt hea (tiramisu nimi tähendab tõlkes "tõsta mind üles", peale minestamist noh :)). Mäletan, et tagasi Eestis olles tellisin igal võimalikul korral erinevates restoranides magustoiduks tiramisut ja pidin kahjuks alati pettuma. Nii head tiramisut, kui seal Itaalia kodus, pole mul enam kordagi õnnetunud saada. See allolev retsept on minu poolt kohandatud versioon, kus munavalge asemel on kasutatud vahukoort ning kohvilikööri asemel Baileyst. Ma luban, see on hea! Ja retsept on ülilihtne!



Retsept (6-8 portsjonit)

Koostis:
500 g toorjuustu (mascarpone v Philadelphia, toatemperatuuril)
200 ml vahukoort
1 spl vanillisuhkrut
1 spl tavalist suhkrut
1,5 dl espresso kohvi (jahtunud)
1 dl Baileys likööri (või kohvilikööri, nt Kahula või mandlilikööri Amarettot)
16-18 Savoiardi  küpsist
peale puistamiseks kakaopulbrit või mõrusokolaadi
soovi korral kihtide vahele värskeid vaarikaid või kirsikompotti

Tee nii:
1. Vahusta vahukoor, lisa suhkur ja sega toorjuustuga.
2. Sega kohvi ja liköör.
3. Pane kausi põhja esimene kiht toorjuustu segu.
4. Toorjuustu segu kihi peale pane kohvi-likööri vedelikus immutatud küpsiste kiht.
5. Tee samamoodi vaheldumisi veel kihte, viimaseks kihiks jäta toorjuustu segu.
6. Peale puista kakaopulber, kata nõu kilega ning lase tiramisul üle öö külmikus seista.




2 kommentaari:

  1. Tere. Kas siin retseptis on viga seese? Kas suhkurt ja vanillisuhkurt läheb samapalju? Ja kas vahukoort vähe ei ole selle koguse toorjuustu kohta?

    VastaKustuta
  2. Tere! Ei ole viga, nii suhkru kui ka vanillisuhkru kogus on õiged (ei peagi väga magus olema toorjuustu-vahukoore segu). Samuti vahukoore kogus on õige.
    Tervitades! K

    VastaKustuta