pühapäev, 23. veebruar 2014

Müsli valge šokolaadi trühvlid

Müslist saab valmistada väga mõnusaid trühvleid või pisikesi müsli-sokolaadi batoone ning need on hea ja tervislikum vaheldus tavalistele kommidele. Paku neid hommikukohvi kõrvale või lihtsalt magusa vahepalana. Kenasse karpi panduna sobivad hästi kingituseks või külakostiks viimiseks.


Retsept

Ca 18 trühvlit

Koostis:
3 kuhjaga spl mett
3 dl suhkruta müslit (või ise valmistatud müslit, vt all)
1 tl kaneeli
100 g valget (küpsetamise) šokolaadi

Tee nii:
1. Pane mesi potti ja lase keema tõusta, keeda ca 1 minut.
2. Sega hulka müsli ja kaneel.
3. Aseta segu piklikult küpsetuspaberile, suru tihedalt kokku ja keera rulli. Lase külmikus jahtuda ca 30 min.
4. Lõika müsli-mee rull viiludeks.
5. Sulata potis madalal temperatuuril šokolaad.
6. Kasta müsliviilud šokolaadi sisse, aseta küpsetuspaberile ja pane külmkappi jahtuma. Osad müsliviilud võib jätta ka ilma katteta.

Ise valmistatud müsli saab, kui segada kokku täistera kaerahelbed (neist pooled rösti kuival pannil), erinevad seemned (kõrvitsa-, lina-, seesamiseemned), rosinad, erinevad pähklid, kookoshelbed ja kuivatatud puuviljad (nt kuivatatud kirsid).

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar