Mõnus
vürtsikas-magus supp, mis väga hästi täidab kõhtu ja samas on tervislik. Kookosrasv, porgand ja ingver moodustavad väga maitsva koosluse.
Retsept
2-4 portsjonit
Koostis
·
5
suurt porgandit
· 2 cm
jupp värsket ingverit
·
2
küüslauguküünt
·
1 spl
kookosrasva
·
Valge
sibul
·
2
kana või köögivilja puljongikuubikut
·
Valget
pipart
· 3
klaasi vett (600 ml)
·
Serveerimiseks
soovi korral maitserohelist, oliiviõli või rohelist pestot
Tee nii
1.
Haki
peenelt ingver, sibul, küüslauk.
2.
Kuumuta
potis ingver, sibul, küüslauk koos kooskosrasvaga kuni sibul hakkab muutuma
klaasjaks.
3.
Koori
ja viiluta porgand, lisa potti ja kuumuta veel mõned minutid.
4.
Lisa
vesi, valge pipar ja puljongikuubikud ning keeda ca 10-15 min kuni porgand on
pehme.
5.
Purusta
saumiksriga.
6.
Serveeri
kuumalt, koos oliiviõli, pesto või maitserohelisega.
Tips:
Osa porgandist võid asendada mõne muu köögiviljaga, näiteks brokkoliga.
Kui soovid vürtsikamat suppi, siis võid lisada tsillit, Cayenne'i pipart või Tabasco kastet.
Vaata ka, miks on porgandid kasulikud.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar