kolmapäev, 5. veebruar 2014

Tervislik porgandi ingveri püreesupp

Mõnus vürtsikas-magus supp, mis väga hästi täidab kõhtu ja samas on tervislik. Kookosrasv, porgand ja ingver moodustavad väga maitsva koosluse.

 
Retsept

2-4 portsjonit

Koostis
·         5 suurt porgandit
·         2 cm jupp värsket ingverit
·         2 küüslauguküünt
·         1 spl kookosrasva
·         Valge sibul
·         2 kana või köögivilja puljongikuubikut
·         Valget pipart
·         3 klaasi vett (600 ml)
·         Serveerimiseks soovi korral maitserohelist, oliiviõli või rohelist pestot


 Tee nii
1.       Haki peenelt ingver, sibul, küüslauk.
2.       Kuumuta potis ingver, sibul, küüslauk koos kooskosrasvaga kuni sibul hakkab muutuma klaasjaks.
3.       Koori ja viiluta porgand, lisa potti ja kuumuta veel mõned minutid.
4.       Lisa vesi, valge pipar ja puljongikuubikud ning keeda ca 10-15 min kuni porgand on pehme.
5.       Purusta saumiksriga.
6.       Serveeri kuumalt, koos oliiviõli, pesto või maitserohelisega.

Tips:
Osa porgandist võid asendada mõne muu köögiviljaga, näiteks brokkoliga.
Kui soovid vürtsikamat suppi, siis võid lisada tsillit, Cayenne'i pipart või Tabasco kastet.

Vaata ka, miks on porgandid kasulikud.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar