esmaspäev, 10. veebruar 2014

Tillipesto

See tilliga valmistatud pesto on suurepärane ja tervislik lisand kala, liha, salatite, suppide, muna ja kartuliroogade juurde. Samuti sobib ta hästi lihtsalt leiva peale määrimiseks, või asemel.


Retsept

Koostis:
2 peotäit tilli
2 küüslauguküünt
2 spl laimimahla
3 spl oliiviõli
3 spl soolatud ja röstitud kooritud maapähkleid*
3 spl riivitud parmesani juustu
soola, pipart

Tee nii:
Haki till ja küüslauk. Vala kõik ained köögikombaini ja sega seal ühtlaseks. Vajadusel lisa veel soola ja pipart. Pane pesto väiksesse purki ja säilita külmkapis kuni nädal aega. Sügavkülmas säilib kuni 6 kuud.

*Maapähklite asemel võib kasutada ka näiteks seedrimänni seemneid, kooritud mandleid, päevalille seemneid või muid pähkleid.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar