pühapäev, 2. märts 2014

Maasika toorjuustu tort

Ülimõnus ja kreemja tekstuuriga juustukook, mis sulab suus ja maitseb kõigile. Seda kooki võiks teha üha uuesti ja uuesti!


Retsept

Põhi:
200 g Digestive küpsiseid
75 g võid
1 spl pruuni suhkrut
Soovi korral veidi riivitud muskaatpähklit

Täidis:
600 g Philadelphia toorjuustu (võimalikult suure rasvasisaldusega)
250 g 20% hapukoort  
3 muna
1 dl suhkrut
1 sl vaniljesuhkrut
1 sl sidrunimahla
Tsipake soola

Kate:
400 ml maasika toormoosi (suhkruga maitsestatud)
6 zelatiini lehte
1 dl keedetud vett
2 spl suhkrut
1 spl sidrunimahla
Tsipake soola
Kaunistamiseks veidi valget šokolaadi


Tee nii:
1. Purusta küpsised ning sega sisse suhkur, muskaatpähkel ja sulavõi. Suru võiga määritud koogivormi.
2. Soovi korral eelküpseta tordi põhja 10 minutit ahjus. Nii jääb põhi mõnusalt krõmpsuv.
3. Sega omavahel kõik täidise koostisosad. Oluline on, et kõik ained oleksid eelnevalt toatemperatuuril.
4. Küpseta kooki ahjus 140 kraadi juures 60 minutit. Lase toatemperatuuril täielikult jahtuda enne külmkappi panemist.
5. Katteks valmista zelee. Selleks leota zelatiinilehti vees 5 minutit, pigista need õrnalt veest välja ja vesivannil sulata üles. Lisa zelatiinile segades maasikatoormoos, vesi, sidrunimahl, suhkur, sool. Pane natukeseks ajaks külmkappi või sügavkülma (NB! kontrolli iga natukese aja tagant) kuni segu hakkab veidi paksemaks muutuma. Seejärel vala tordile ja pane külmkappi tahenema.
6. Enne serveerimist kaunista tort pealt valge šokolaadiga.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar