Retsept
Põhi:
200 g Digestive küpsiseid
75 g võid
1 spl pruuni suhkrut
Soovi korral veidi riivitud muskaatpähklit
Täidis:
600 g Philadelphia toorjuustu (võimalikult suure rasvasisaldusega)
250 g 20% hapukoort
3 muna
1 dl suhkrut
1 sl vaniljesuhkrut
1 sl sidrunimahla
Tsipake soola
Kate:
400 ml maasika toormoosi (suhkruga maitsestatud)
6 zelatiini lehte
1 dl keedetud vett
2 spl suhkrut
1 spl sidrunimahla
Tsipake soola
Kaunistamiseks veidi valget šokolaadi
Tee nii:
1 dl suhkrut
1 sl vaniljesuhkrut
1 sl sidrunimahla
Tsipake soola
Kate:
400 ml maasika toormoosi (suhkruga maitsestatud)
6 zelatiini lehte
1 dl keedetud vett
2 spl suhkrut
1 spl sidrunimahla
Tsipake soola
Kaunistamiseks veidi valget šokolaadi
Tee nii:
1. Purusta küpsised ning sega sisse suhkur, muskaatpähkel ja sulavõi. Suru võiga määritud koogivormi.
2. Soovi korral eelküpseta tordi põhja 10 minutit ahjus. Nii jääb põhi mõnusalt krõmpsuv.
3. Sega omavahel kõik täidise koostisosad. Oluline on, et kõik ained oleksid eelnevalt toatemperatuuril.
4. Küpseta kooki ahjus 140 kraadi juures 60 minutit. Lase toatemperatuuril täielikult jahtuda enne külmkappi panemist.
5. Katteks valmista zelee. Selleks leota zelatiinilehti vees 5 minutit, pigista need õrnalt veest välja ja vesivannil sulata üles. Lisa zelatiinile segades maasikatoormoos, vesi, sidrunimahl, suhkur, sool. Pane natukeseks ajaks külmkappi või sügavkülma (NB! kontrolli iga natukese aja tagant) kuni segu hakkab veidi paksemaks muutuma. Seejärel vala tordile ja pane külmkappi tahenema.
4. Küpseta kooki ahjus 140 kraadi juures 60 minutit. Lase toatemperatuuril täielikult jahtuda enne külmkappi panemist.
5. Katteks valmista zelee. Selleks leota zelatiinilehti vees 5 minutit, pigista need õrnalt veest välja ja vesivannil sulata üles. Lisa zelatiinile segades maasikatoormoos, vesi, sidrunimahl, suhkur, sool. Pane natukeseks ajaks külmkappi või sügavkülma (NB! kontrolli iga natukese aja tagant) kuni segu hakkab veidi paksemaks muutuma. Seejärel vala tordile ja pane külmkappi tahenema.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar