reede, 14. märts 2014

Ploomi mannapuder kaneeli ja kardemoniga

Kui sügisel jääb küpseid ploome üle, siis on kaval need purustada ja sügavkülma pista. Talvel saab külmutatud purustatud ploome erinevate magustoitude valmistamisel kasutada. See siin on vanakooli mannakreemi meenutav retsept, kus on rohkelt ploome ja millele lisavad vürtsi kaneel ja kardemon.


Retsept

2 portsjonit

Koostis:
2 dl värskeid purustatud ploome
0,5 dl mannat
2 dl vett
1 spl pruuni suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
0,5 tl kaneeli
0,5 tl kardemoni
Serveerimiseks soovi korral piima

Tee nii:
1. Pane potti purustatud ploomid, vesi ja maitseained, lase keema tõusta.
2. Lisa pidevalt segades manna ning keeda (segades) mõned minutid kuni manna on täielikult paisunud.
3. Soovi korral klopi puder miksriga õhuliseks. Serveeri soojalt või külmalt, soovi korral piimaga.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar