kolmapäev, 26. märts 2014

Tatra kasulikkusest

Tatar on toitev, sisaldab palju kasulikke aineid ning sobib söömiseks pea kõigile, sh allergikutele ja neile, kel on gluteenitalumatus.

Vitamiinid, mineraalid, kalorsus

Üks tassitäis keedetud tatart annab ca 155 kcal. Tatar on väga hea kiudainete, mangaani, forfori ja magneesiumi allikas. Lisaks leidub tatras aminohappeid, antioksüdante, B vitamiini ja rauda. Tatra proteiinisisalduse tõttu sobib tatar taimetoitlastele liha asendajana. 

Miks tatar on supertoit?

Tatar on supertoit, sest selle tarbimine aitab ennetada mitmete tõsiste haiguste teket. Tatra tarbimine vähendab südamehaiguste riski, kuna ta aitab hoida vererõhku ja kolesteroolitaset kontrolli all. Kuna tatral on veresuhkrut alandav toime, siis ta ennetab ka diabeeti. Tatras sisalduvad kiudained aitavad vähendada sapikivide teket ning vähendada rinnavähi riski. Magneesiumi sisaldus aga paneb naha särama, aitab kaasa tugeva luustiku kujunemisele ja selle säilitamisele. Antioksüdandid hoiavad ära enneaegset vananemist. Tatar parandab juuste tervist ja paneb need kiiremini kasvama.

Kuidas tatart tarbida?

Tatratangu on soovitav enne keetmist hoolega pesta, et eemaldada mustus. Tatrast saab valmistada putru, seda võib lisada suppidele ja salatitele. Küpsetised ja pannkoogid saab muuta tervislikumaks, kui nisujahu asendada tatrajahuga. Tatart või täistera tooteid peaks kindlasti tarbima iga päev!

Retsepte tatraga:
Tervislik tatrasalat oliivide, paprika ja selleriga
Tervislik tatrasalat ubade ja tomatitega

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar