esmaspäev, 3. märts 2014

Laimi ricotta kook kookoskattega

Kookoskate on mõnusalt krõmps ja meenutab Rafaello komme. Kes proovib, see soovib juurde... Rohkem sõnu polegi vaja :)


Retsept

Koostis:

Põhi:
200 g Digestive küpsiseid
75 g võid
1 spl pruuni suhkrut

Täidis:
400 g ricotta kohupiima (maitsestamata) või kui on soov saada vähem teralist tekstuuri, siis asendada pool ricottast kohupiimakreemiga
380 g kondentspiima suhkruga
1 spl vanillisuhkrut
3 muna 
1 dl värsket laimi mahla (ca 7 laimi mahl)

Kate:
6 spl kookospalmi suhkrut
2 spl võid
1.5 dl kookoshelbeid
Kaunistamiseks laimi

Tee nii:
1. Purusta köögikombainis küpsised ja lisa sulatatud või. Sega ning suru segu võiga määritud koogivormi. 
2. Sega ricotta, kondentspiim, munad, laimi mahl ja vaniljesuhkur. Vala koogivormi.
3. Küpseta kooki ahjus 140 kraadi juures 45 minutit. Kook jääb sellise temperatuuri juures küpsetatuna pealt hele, ei pragune ja ei küpse liiga üle. Jahuta toatemperatuuril ning seejärel pane külmikusse.
4. Katte valmistamiseks sulata pannil või ja kookospalmi suhkur, võta pann tulelt ja lisa kookoshelbed. Sega ning puista saadud segu koogile. Kaunista laimiviiludega ning serveeri.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar