teisipäev, 2. detsember 2014

Ahjuõunad kaneeli ja piiniaseemnetega

Lapsepõlves sai igal sügisel ahjuõunu söödud. Nüüd sel aastal otsustasin neid ise üle pika aja valmistada. Ikkagi ju tervislikum, kui mõni rammus kook. Ja maitseb väga hästi, eriti soojalt koos külma vaniljejäätisega serveerituna.



Retsept

Koostis:
6 õuna
3 spl pruuni suhkrut
1 tl kaneeli
1 spl võid
3 spl piiniaseemneid (või seedermänni seemneid)
0,5 - 1 kl  vett
Serveerimiseks vaniljejäätist, -kohupiima või 5% -jogurtit.

Tee nii:
1. Võta õuntel varre poolt südamik välja.
2. Sega omavahel seemned, kaneel, suhkur ning täida saadud seguga õunad. Kõige peale pane veidi võid.
3. Pane õunad ahjuvormi, kuhu põhja on valatud 0,5 - 1 kl vett.
4. Küpseta ahjus 150 kraadi juures ca 35-40 minutit. Serveeri soojalt koos vanillijäätisega.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar