pühapäev, 14. detsember 2014

Tervislikumad heledad piparkoogid mee ja täisterajahuga

Ise tehtud piparkoogid on alati paremad kui poest ostetud. Ja pealekauba, oluliselt tervislikumad! Alloleva retsepti järgi valmivad heledamat sorti piparkoogid.



Retsept

Koostis:
90 g võid
1 dl helepruuni rafineerimata roosuhkrut
1 dl mett
1,5 spl piparkoogi maitseainet (mina eelistan Piprapoest ostetud maitseainet)
1 muna
4 dl täistera nisujahu
0,5 tl söögisoodat
Natuke soola
Tavalist nisujahu taigna rullimiseks

Tee nii:
1. Lase või, suhkur, mesi, piparkoogi maitseaine ja sool potis segades keema. Lase täielikult jahtuda ning vispelda segu korralikult.
2. Lisa segule muna, vispelda.
3. Lisa söögisoodaga segatud jahu, sega. Mässi tainas toidukilesse ja lase seista vähemalt 24 tundi.
4. Rulli tainas jahuga üle ripitatud laual õhukeseks (seda ei saa nii õhukeseks rullida kui tavalist piparkoogitainast), tee piparkoogi vormidega koogikesed, küpseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadil keskmisel siinil 200 kraadi juures 6 minutit. Minul tuli antud kogusest 3 plaaditäit.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar