kolmapäev, 24. detsember 2014

Tumedad piparkoogid vahtrasiirupiga

Need piparkoogid sisaldavad vahtrasiirupit, mille eriline maitse mulle isiklikult väga meeldib. Et neid jõulumaiustusi natukenegi tervislikumaks muuta, on retseptis taaskord kasutatud tavalise valge nisujahu asemel täistera nisujahu.  Üllatuskomponendina kasutasin vahukoort, seega üsna rammusad ja karamellised küpsised tulid.


Retsept

Koostis:
2 dl vahtrasiirupit
2 dl vahukoort
2 spl (kuhjaga) piparkoogimaitseainet
250 g (ca 3.3 dl) tumedat rafineerimata roosuhkrut (melassisuhkur)
130 g võid
1 kuhjaga tl küpsetuspulbrit
10 dl täistera nisujahu
Veidi soola
Tavalist jahu taigna rullimiseks

Tee nii:
1. Lase või, suhkur, vahtrasiirup, piparkoogimaitseaine, vahukoor ja sool potis segades keema. Lase täielikult jahtuda ning sega korralikult.
2. Lisa küpsetuspulbriga segatud jahu, sega hoolega. Mässi tainas toidukilesse (või jäta kaanega kaetud anumasse) ja lase seista vähemalt 24 tundi.
3. Rulli tainas jahuga üle ripitatud laual õhukeseks, tee piparkoogi vormidega koogikesed, küpseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadil keskmisel siinil 180 kraadi juures umbes 7-8 minutit.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar