reede, 26. detsember 2014

Lõhe quiche rooskapsa ja kodujuustuga

Vahukoor ja kodujuust annavad lõhepirukale maheda koorese maitse. Ülikasuliku rooskapsa asemel võib kasutada näiteks brokolit. Täistera nisujahust põhja eelküpsetamine annab pirukale mõnusa krõbeda põhja.



Retsept

Koostis:

Põhi:
180 g täistera nisujahu
120 g võid
2 spl külma vett
4 spl riivitud Forte juustu


Täidis:
350 g värsket lõhefileed
200-250 g rooskapsast (või spargelkapsast)
4 spl riivitud forte juustu
200 ml vahukoort
200 g maitsestamata kodujuustu (maitsestamata jogurtiga)
2 spl sidrunimahla
1 küüslauguküün (purustatud)
3 muna
1 peotäis hakitud värsket tilli

Soola, musta pipart



Tee nii:
1. Küpseta ahjus või pannil lõhefilee ja rooskapsas.
2. Sõtku taigen ülaltoodud taignakomponentidest (võid mitte sulatada). Suru taigen küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäidavasse koogivormi (põhja ja servadele) ning küpseta seda ahjus 180 kraadi juures ca 12 minutit.
3. Haki küpsetatud lõhefilee. Sega omavahel vahukoor, kodujuust, munad, sool, pipar, küüslauk, hakitud till, riivitud forte juust, sidrunimahl. Maitsesta soola ja pipraga.
4. Laota lõhetükid ja kapsas eelküpsetatud põhjale, peale vala vahukooretäidis.
5. Küpseta ahjus 180 kraadi juures ca 27-30 minutit. Lase laual taheneda ca 10-15 minutit ja serveeri koos värske salatiga.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar