pühapäev, 14. detsember 2014

Hernesupp kaalikaga

Hernesuppi sobib väga hästi ka kaalikaga teha, kusjuures kartuli võib täiesti välja jätta. Minu pisike poeg seda suppi igal juhul armastab :)



Retsept

Koostis:
2 dl kuivatatud poolitatud herneid
0,5 väiksemat kaalikat
3-4 porgandit
2 sibulat
2 varsselleri vart
400 g suitsetatud sea kaelakarbonaadi
1 peotäis värsket peterselli
1,8 dl vett
2 loorberi lehte
musta pipart

Tee nii:
1. Leota herneid üleöö. Kui on ununenud herned eelmisel päeval likku panna, siis piisab ka, kui enne supi keetmist herneid leotada vähemalt 30 minutit kuumas vees.
2. Pane vesi, herned ja loorberi lehed keema. Keeda ca 60 minutit.
3. Haki köögiviljad, petersell ja sea kaelakarbonaad ning lisa potti. Keeda suppi veel 30 minutit ning serveeri.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar