neljapäev, 31. juuli 2014

Sokolaadikook kohvi ja brändiga

Ühel päeval oli meeletu sokolaadi isu. Aga mida kodus polnud, oli sokolaad. Poodi ei hakanud enam minema ja seega tuli sokolaadikook teha, ilma sokolaadita. Sokolaadi asendab kakao, suhkur ja õli. Samuti lisasin koogi sisse kohvi ja brändit. Kellele alkoholi kasutamine ei meeldi, võib selle asendada mõne muu vedelikuga, näiteks piimaga. Kook jääb tummine ja mahlane ning sobib hästi soojalt koos jäätisega.

Retsept

Koostis:
4 spl kakao pulbrit (maitsestamata)
150 ml musta kohvi
50 ml brändit (või konjakit või rummi)
0,5 tl küpsetuspulbrit
3 dl speltajahu (või nisujahu)
1 dl õli
1 tl vanillisuhkrut
0,5-0,75 dl pruuni suhkru-stevia segu (või poole rohkem tavalist suhkrut)
2 muna
soola
Serveerimiseks jäätist, kakaopulbrit

Tee nii:
1. Sega omavahel kõik kuivained.
2. Lisa juurde vedelad koostisosad ning kõige viimasena munad.
3. Vala segu küpsetuspaberiga vooderdatud keeksivormi.
4. Küpseta (ventilatsiooniga) ahjus 180 kraadi juures 25 minutit. Serveeri soojalt koos jäätisega, puista üle kakaopulbriga.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar