reede, 25. juuli 2014

Hirsipuder kookospiimaga

Hirss on tervislik, kuid veidi unustusse vajunud teravili. Mina proovisin hirssi alles täiskasvanueas. Kellele muidu hirsipuder väga ei meeldi, võiks proovida seda valmistada tavalisest piimast natuke huvitavamate lisanditega, näiteks kookospiimaga, nagu selles retseptis siin.


Retsept kolmele

Koostis
1 kl (200 ml) hirssi (keetmata)
400 ml kookospiima
2 kl (400 ml) vett
4 spl kookospalmisuhkrut (või vähem, vastavalt maitsele)
1 spl vaniljesuhkrut
2 spl kookoshelbeid
Veidi soola
Serveerimiseks marju, puuvilja, rosinaid või pähkleid vastavalt soovile

Tee nii:
1. Enne keetmist pese hirss põhjalikult läbi.
2. Pane hirss veega potti, lase keema tõusta, kurna ära (see muudab hirsi maitse mahedamaks aga selle sammu võib ka vahele jätta).
3. Pane hirss veega uuesti potti, keeda kuni vesi on imendunud.
4. Lisa kookospiim ja maitseained ning keeda tasasel tulel, aeg-ajalt segades umbes 30 minutit. Vajadusel lisa veel vett.
5. Lase kaane all seista umbes 10 minutit, serveeri marjade või puuviljadega.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar