laupäev, 5. juuli 2014

Rabarberikook beseekattega (kohandatud veidi tervislikumaks)

See on ühe rabarberikoogi veidi tervislikumaks muudetud versioon - tavalise nisujahu asemel kasutasin täistera nisujahu, vähendasin oluliselt või kogust (selle asemel lisasin keefiri) ning tavalise suhkru asendasin stevia-pruuni suhkru seguga (milles on poole vähem kaloreid võrreldes tavalise suhkruga). Ja maitse poolest ei jää kuidagi alla selle koogi rammusamale versioonile.



Retsept

Koostis:
Põhi:
100 g võid (sulatatud)
0,5 dl steevia-pruuni suhkru segu (või 1 dl tavalist suhkrut)
4 munakollast
4 dl täistera (öko) nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
1 tl vaniljesuhkrut
0,5 dl keefiri (või veel 100 g võid)

Täidis:
6 noort rabarberivart
1 spl steevia-pruuni suhkru segu (või 2 spl tavalist suhkrut)

Kate:
4 munavalget
1 dl tuhksuhkrut (võib kasutada ka tavalist suhkrut)

Tee nii:
1. Valmista põhi. Sega omavahel kuivained. Sega omavahel munakollane, keefir ja sulatatud või. Sega mõlemad segud kokku ning vala küpestuspaberiga vooderdatud suuremasse koogivormi.
2. Haki rabarber, sega suhkruga ning laota ühtlaselt koogipõhjale.
3. Küpseta ahjus 200 kraadi juures ca 15 minutit.
4. Samal ajal valmista kate. Selleks vahusta munavalged tugevaks vahuks (vahustamisel on soovitav kasutada ülipuhast metallist või klaasist nõud, siis vahustub munavalge paremini). Lisa suhkur ning vahusta veidi aega edasi kuni suhkur on segunenud.
5. Vala kate eelküpsetatud koogipõhjale ning küpesta kooki ahjus veel 200 kraadi juures 5 minutit. Lase koogil jahtuda ning serveeri.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar