reede, 18. juuli 2014

Mandlipiima tarretis Baileysiga (alternatiiv panna cottale)

Kellele ei meeldiks panna cotta koos värskete suviste marjadega... See siin ei ole traditsiooniline panna cotta retsept. See on retsept, kus tavapärase panna cotta koostisosad (piim ja vahukoor) on asendatud hoopis mandlipiima ja Baileysiga!



Retsept kuuele

Koostis:
5 dl mandlipiima (soovi korral võib teha rammusamaks ja asendada osa mandlipiimast vahukoorega)
1 dl Baileysi likööri (või muud sarnast likööri)
3 spl zelatiinipulbrit
1 tl vanillisuhkrut
3 spl pruuni suhkru-stevia segu (või 6 spl tavalist suhkrut)
Serveerimiseks värskeid marju või puuvilju (alloleval pildil on kasutatud mangopüreed, millesse on lisatud chia seemneid)


Tee nii:
1. Kuumuta (ära lase keema) mandlipiima suhkruga seni kuni suhkur on lahustunud. Võta tulelt ning lisa Baileys ja vanillisuhkur.
2. Samal ajal paisuta zelatiini väheses vees paar minutit.
3. Sulata paisunud zelatiin veevannil.
4. Sega kokku sulanud zelatiin ja mandlipiima segu.
5. Vala segu pokaalidesse ning lase külmkapis tarretuda. Serveeri värskete marjadega.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar