neljapäev, 22. jaanuar 2015

Talvine toorjuustutort jõhvikatega

Siin on toorjuustutort, mida pakkusin jõulude ajal. Natuke küll hilinen postitusega, kuid jaanuaris pole ka veel liiga hilja sellist talvehõngulist toorjuustukooki teha, eriti kui on pühadest veel piparkooke järele jäänud. Pealt kaunistades saab koogi üsna pidulikuks muuta.



Retsept

Koostis:

Põhi:
200 g piparkooke
75 g võid

Täidis:
600 g Philadelphia toorjuustu (täisrasvast)
3 muna
1 tl vanillisuhkrut
1 dl rafineerimata roosuhkrut
60-100 g valget sokolaadi
Veidi sidrunimahla
Veidi soola

Kate:
500 ml hapukat mahla (punase sõstra või jõhvika) või apelsinimahla
6 zelatiini lehte
Suhkrut vastavalt maitsele (tarretudes osa magusust läheb kaduma)
Kaunistamiseks veidi valget ja pruuni šokolaadi ja jõhvikaid

Tee nii:
1. Purusta küpsised ning sega sisse sulatatud või. Suru küpsetuspaberiga vooderdatud koogivormi.
2. Sulata madalal temperatuuril (muidu läheb kõrbema) valga sokolaad. 
3. Sega omavahel kõik täidise koostisosad. Oluline on, et kõik ained oleksid eelnevalt toatemperatuuril, siis on kergem segada.
4. Küpseta kooki ahjus 140 kraadi juures 55 minutit. Lase toatemperatuuril täielikult jahtuda enne külmkappi panemist.
5. Katteks valmista zelee. Selleks leota zelatiinilehti vees 5 minutit, pigista need õrnalt veest välja ja vesivannil sulata üles. Lisa zelatiinile segades mahl (mitte vastupidi), suhkur. Pane natukeseks ajaks külmkappi või sügavkülma (NB! kontrolli iga natukese aja tagant) kuni segu hakkab veidi paksemaks muutuma. Seejärel vala tordile, kaunista marjadega ja pane külmkappi tahenema.
6. Enne serveerimist kaunista tort šokolaadiga (küpsetusbaberi peale võib sulatatud sokolaadiga kujukesed maalida, need jahutada ja tordile kaunistuseks panna).


1 kommentaar: