reede, 20. juuni 2014

Valge veini mandli keeks

Kui valget veini satub üle jääma, siis saab seda kenasti toidu tegemisel ära kasutada. Kuumutamisel alkohol küll aurustub, kuid vaatamata sellele täiustab vein toitu erilise maitsenüansiga. Antud koogi valmistasin veinist, mis oli külmkapis mul avatuna juba mitu päeva seisnud ning mida lihtsalt juua ka enam ei soovinud. Aga koogi sisse sobis ta ideaalselt.


 


Retsept

Koostis:
2 dl mandlipulbrit
4 dl jahu
3 tl küpsetuspulbrit
1 tl vaniljesuhkrut
4 muna
200 ml (magusat) valget veini 
150 ml rapsiõli
2 dl suhkrut



Tee nii:
1. Eralda munavalged kollastest.
2. Sega omavahel kõik kuivained.
3. Sega omavahel munakollased, vein ja õli. Lisa kuivainete hulka.
4. Vahusta munavalge väga puhtas nõus (vastasel korral munavalge ei lähe vahtu). Kõige parem on kasutada metallist nõud ja kindlasti mitte kasutada plastmassist kaussi.
5. Sega kõik kokku ning vala küpsetuspaberiga vooderdatud koogivormi.
6. Küpseta 180 kraadi juures 35 minutit. Serveeri soojalt või külmalt, tee või valge veini kõrvale.






Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar