neljapäev, 26. juuni 2014

Marokost inspireeritud kikerhernesupp

See on üks minu lemmiksuppidest, mis valmib vaid paarist komponendist, on nii maitsev ja lisaks tervislik.



Retsept

Koostis:
3 dl kuivatatud kikerherneid
1 liiter kanapuljongit (arvestatud sellega, et kaaneta potis keetmisel osa puljongist aurustub)
1 valge sibul
1 laimi mahl (või 1/4 sidruni mahl)
Oliiviõli
Peotäis värsket koriandrit (või peterselli)
Soola, musta pipart

Tee nii:
1. Leota kikerherneid ca 12 tundi.
2. Keeda kikerherneid puljongis ca 1 h.
3. Prae hakitud sibulat ja koriandrit oliiviõlis kuni sibul hakkab muutuma klaasjaks.
4. Lisa supile praetud sibul ja koriander ning keeda veel ca 20 min (vajadusel lisa vett).
4. Lisa laimimahl, maitsesta supp soola ja pipraga, kuumuta veel paar minutit.
5. Kuumakindla saumiksriga püreesta suppi nii, et ca pooled kikerhernestest on purustatud.  Serveeri röstisaiaga.

Tips:
Kui pole aega kikerherneste leotamise ja keetmisega tegeleda, siis võib kasutada ka kikerherneste konservi, kuid nendega ei tule supp nii hea kui ise keedetud kikerhernestega.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar