reede, 13. juuni 2014

Rabarberi maasika karask (kook)

Tere rabarberi ja maasika hooaeg!
Rabarber ja maasikas sobivad omavahel ideaalselt kokku. Ühel õhtul, kui oli suur koogiisu aga samas ei soovinud midagi väga rasvast ja rasket, sündis selline lihtne retsept.


Koostis:
Põhi:
3 dl petti (või  keefiri)
1 muna
2 dl tatrajahu
2 dl nisujahu
0,5 dl kliisid
1,5 dl suhkrut
1 spl vanillisuhkrut
3 spl õli
1 tl söögisoodat
Veidi soola
Kate:
2 rabarberivart
3 dl poolitatud maasikaid
5 spl suhkrut
Veidi vanillisuhkrut
Soovi korral kaneeli, kardemoni või mandlilaastusid



Tee nii:
1. Sega omavahel kokku kõik põhja valmistamise jaoks vajalikud kuivained.
2. Klopi muna, lisa pett ja õli, lisa kuivainetele ja sega.
3. Vala veidi suuremasse küpsetuspaberiga vooderdatud koogivormi.
4. Haki rabarber ning sega kokku maasikate ja suhkruga (soovi korral lisa ka kaneel, kardemon või mandlilaastud). Laota ühtlaselt koogitaignele.
5. Küpseta (ventilatsioonita) ahjus 180 kraadi juures 40 minutit. Serveeri soojalt (soovi korral jäätisega) või külmalt.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar