reede, 11. aprill 2014

Kookospiima kook chia seemnetega (küpsetamist mittevajav)

Selle koogi tegin oma poja 6-kuuse sünnipäeva puhul. Koogi retsept sündis nii, nagu tavaliselt minu retseptid sünnivad. Ehk poodi ei olnud aega minna ja kook tuli valmistada sellest, mis kodus parasjagu leidus. Sünnipäeva lauas lasin külalistel arvata, mis on selle koogi koostisosad... ja mitte keegi ei pakkunud mitte ühtegi õiget komponenti (pakuti küll jogurtit, mooniseemneid, passiooni vilja jm).  Nii et selline huvitav ja elevust tekitav kook siis oli  :). Süües "kerge" ja natuke teistmoodi. Ja kõigile maitses!


Retsept

Põhi:
180 g kondentspiima küpsiseid (nt Selga)
1 spl pruuni suhkrut
Kes soovib rammusamat versiooni, võib lisada sulatatud võid, nagu selles retseptis siin

Kate:
800 ml kookospiima
190 g magusat kondentspiima
3 spl kookoshelbeid
5 spl chia seemneid (kindlasti vajalikud!)
4 spl laimimahla
1 spl vaniljesuhkrut
6  lehte zelatiini (s.o. 10 g)
Tsipakene soola
Kaunistamiseks värsket ananassi või mangot ja kookoshelbeid

Tee nii:
1. Koogi põhja valmistamiseks purusta köögikombainis küpsised, sega hulka pruun suhkur ning laota puru ühtlaselt lahtikäidava koogivormi põhja.
2. Sega kokku toa temperatuuril kookospiim, kondentspiim, chia seemned, laimimahl, kookoshelbed, vaniljesuhkur, sool. Lase segul seista ca 15 minutit, kuni chia seemned hakkavad paisuma. Sega.
3. Pane zelatiinilehed 5 minutiks vette paisuma. Peale seda võta lehed veest välja ja sulata veevannil.
4. Lisa sulanud zelatiinile kookospiima segu (mitte vastupidi). Sega hoolega ning vala segu koogipõhjale. Lase külmkapis tarretuda vähemalt 5 tundi.
5. Enne serveerimist kata kook puuviljatükkide ja kookoshelvestega.

Tips:
Kui chia seemneid ei ole käepärast, siis tuleb panna zelatiini poole rohkem, kuna chia seemned muudavad vedeliku samamoodi tarretiseks nagu zelatiin.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar