esmaspäev, 23. veebruar 2015

Lillkapsa-kikerherne kusskuss

Marokos ja ka minu köögis on kusskuss üsna populaarne. See valmib väga lihtsalt ja kiirelt ning sobib kokku suure hulga erinevate maitseainete, köögiviljade, liha ja kalaga. Selles retseptis olen kasutanud käepäraseid köögivilju, mis mul parasjagu kapis olid ning Marokos laialt kasutatavaid rosinaid, kikerherneid ja maitseaineid.


Retsept (suur kogus!)

Koostis:
1 sibul
2 spl oliiviõli
1-3 küüslauguküünt
1 kikerherne konserv (400 g, 240 g neto)
1 porgand
2 tomatit
1 väike lillkapsas
0,7 l köögivilja- või kanapuljongit
2 dl kuiva kusskussi
1 peotäis värsket peterselli
0,5 tl ingveripulbrit
1 dl rosinaid
0,5-1 tl jahvatatud kurkumit
näpuotsatäis safranit
musta pipart
soola

Tee nii:
1. Prae õlis (suure kõrgete äärtega pannil) peenelt hakitud sibul, küüslauk, riivitud (või köögivilja koorijaga ribadeks tõmmatud) porgand ja ingver, kurkum.
2. Lisa puljong, hakitud lillkapsas, nõrutatud kikerherned, hakitud tomat, petersell, rosinad, safran. Maitsesta soola ja pipraga. Lase keema ja hauta kaane all kuni lillkapsas on pehme.
3. Lisa kusskuss, sega läbi. Võta pann tulelt ja lase kaane all paisuda ca 5 minutit. Sega läbi ja serveeri kohe.

esmaspäev, 16. veebruar 2015

Kapsasupp suitsuse seaseljakarbonaadiga

Seekord ilma pikema jututa üks lihtne kapsasupp.

Retsept

Koostis:
0,5 peakapsast
2 porgandit
300 g kuumsuitsu seaseljakarbonaadi
150 g suitsuvorsti
1,5 l köögiviljapuljongit
1 sibul
10 musta pipra tera
2 loorberilehte
Praadimiseks õli
Soola

Tee nii:
1. Haki sibul, porgand, prae õlis läbi.
2. Haki kapsas, vorst, sealiha, pane potti.
3. Lisa puljong, loorber, pipar, sool, praetud porgand ja sibul.
4. Keeda kuni kapsas on pehme. Serveeri kohe.