esmaspäev, 23. veebruar 2015

Lillkapsa-kikerherne kusskuss

Marokos ja ka minu köögis on kusskuss üsna populaarne. See valmib väga lihtsalt ja kiirelt ning sobib kokku suure hulga erinevate maitseainete, köögiviljade, liha ja kalaga. Selles retseptis olen kasutanud käepäraseid köögivilju, mis mul parasjagu kapis olid ning Marokos laialt kasutatavaid rosinaid, kikerherneid ja maitseaineid.


Retsept (suur kogus!)

Koostis:
1 sibul
2 spl oliiviõli
1-3 küüslauguküünt
1 kikerherne konserv (400 g, 240 g neto)
1 porgand
2 tomatit
1 väike lillkapsas
0,7 l köögivilja- või kanapuljongit
2 dl kuiva kusskussi
1 peotäis värsket peterselli
0,5 tl ingveripulbrit
1 dl rosinaid
0,5-1 tl jahvatatud kurkumit
näpuotsatäis safranit
musta pipart
soola

Tee nii:
1. Prae õlis (suure kõrgete äärtega pannil) peenelt hakitud sibul, küüslauk, riivitud (või köögivilja koorijaga ribadeks tõmmatud) porgand ja ingver, kurkum.
2. Lisa puljong, hakitud lillkapsas, nõrutatud kikerherned, hakitud tomat, petersell, rosinad, safran. Maitsesta soola ja pipraga. Lase keema ja hauta kaane all kuni lillkapsas on pehme.
3. Lisa kusskuss, sega läbi. Võta pann tulelt ja lase kaane all paisuda ca 5 minutit. Sega läbi ja serveeri kohe.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar