esmaspäev, 26. mai 2014

Mahlane kõrvitsakook tatrajahuga

Kui uus kõrvitsahooaeg hakkab peale tulema ning kui eelmisest aastast on veel kõrvitsakompotte üle, siis selle retsepti abil saab neid lihtsal viisil ära kasutada. Valmib ideaalne kook tee kõrvale ampsamiseks.


Koostis:
4 dl kõrvitsapüreed (valmistatud kõrvitsakompotist)
2 dl nisujahu
2 dl tatrajahu
1 tl söögisoodat
2 dl pruuni suhkrut
5 spl rapsiõli
2 muna
Peale puistamiseks peotäis kõrvitsaseemneid ja kaneeli
Veidi soola

Tee nii:
1. Sega omavahel kuivained.
2. Teises nõus sega omavahel kõrvitsapüree, munad, õli.
3. Sega kõik kokku, vala küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäidavasse koogivormi.
4. Puista üle kõrvitsaseemnete ja kaneeliga.
5. Küpseta 175 kraadi juures (ilma ventilatsioonita) 35 minutit. Sobib söömiseks nii soojalt kui külmalt.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar