neljapäev, 8. mai 2014

Lahja kakaokarask (tatrajahu ja suvikõrvitsaga) ja rammus metsapähklimääre

Selline on minu lahja kakaokeeks ehk karask, kus suhkrut ei ole kasutatud. Looduslike magustajatena on kasutatud veidi xylitoli ja steeviat. Samuti sisaldab kook ülivähe (tervislikku) rasvainet. Kuna karask ise selliselt maitsestatuna ei ole magus ja on kuiv, siis valmistasin sellele peale määrimiseks pähklise ja magusa määrde. Samuti sobib kattena kasutada hapukat moosi või kondenspiima. Kes soovib magusamat karaskit, võib taignale lisada rohkem magusaineid.


Retsept

Koostis:

Karask:
4 dl petti
1 muna
4 dl tatrajahu
0,5 suvikõrvitsat
3 spl (kuhjaga) kakaod
1 tl söögisoodat
4 spl xylitoli (või suhkrut)
20 tilka steeviat (või lisa veel suhkrut)
3 spl õli
Määre (kogus valmistada vastavalt soovile):
2 osa maitsestamata metsapähkli võid (soovitavalt öko, pähklitükkidega)
1 osa mett

Tee nii:
1. Karaski valmistamiseks sega kõigepealt omavahel kõik kuivained.
2. Lisa muna, pett, riivitud suvikõrvits ja steevia tilgad. Sega (võimalikult vähe).
3. Vala tainas küpsetuspaberiga vooderdatud keeksivormi ning küpseta ahjus 200 kraadi juures ca 25 minutit.
4. Määrde valmistamiseks sega omavahel mesi ja metsapähkli või.

Serveeri soojalt või külmalt!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar