laupäev, 18. aprill 2015

Mustsõstra-kohupiima kook Raffaelloga (ei vaja küpsetamist)

Nädalavahetus on käes ja ilm on ilus. Sellist kooslust ei ole Eestis just tihti :). See on piisav põhjus, et natukene tähistada ja ilusate vabade päevade puhul üks mõnus kook valmistada. Retsept ise väga lihtne. Aega peab varuma vaid koogi tarretumise jaoks. Aga kui hommikul kook valmis teha, siis õhtul saab juba maiustada.


Retsept

Koostis:

Põhi:
180 g Selga sokolaadiküpsiseid
75 g võid

Täidis:
900 g maitsestamata kohupiimakreemi
400 g vahukoort
2 dl rafineerimata roosuhkrut
12 lehte zelatiini
2 tl vanillisuhkrut

Kate:
Külmutatud mustsõstraid (rohkelt ikka, kogus jäi mul kogemata mõõtmata)
500 ml vett
Suhkrut vastavalt maitsele
Zelatiini
Kaunistuseks soovi korral Raffaello komme

Tee nii:
1. Purusta küpsised, sulata või ning sega kokku. Suru küpsisepuru lahtikäidavasse küpsetuspaberiga (sobib ka toidukile) kaetud koogivormi.
2. Pane zelatiin vette paisuma. Samal ajal vahusta poole suhkru kogusega vahukoor. Ülejäänud osa suhkrust sega kohupiimaga, lisa vanillisuhkur. Võta paisunud zelatiinilehed vest välja ja sulata need kuumal vesivannil üles. Lisa sulanud zelatiinile vähehaaval kohupiimasegu (mitte vastupidi, muidu jääb segu tükiliseks).
3. Vala kohupiimasegu koogivormi ja pane vähemalt paariks tunniks külmkappi tahenema (kui on kiire, siis võib ka sügavkülma panna aga siis ei tohi seda sinna unustada).
4. Katte valmistamiseks aja vesi ja mustad sõstrad keema, maitsesta suhkruga. Valmista tarretis vastavalt zelatiini pakendi peal olevale juhisele.
5. Lase külmikus natuke tarretuda, kaunista pealt Rafaello kommidega ning lase veel külmikus edasi tarretuda.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar