See on peaaegu Tom Yum. See tähendab, Tom Yum käepärastest ehk Eestis leiduvatest komponentidest, nii nagu mina seda kodus teen. See on taipärane supp, millel on palju maitset ja samas on nii lahja.
Retsept
Koostis:
1 l vett või soolata/vähesoolast puljongit (näiteks 1 kanapuljongi kuubik ja veidi soolata ürdipuljongit)
400 kanafileed
3 sidrunheina vart
1 tomat
250 g seeni (nt šampinjone)
0,5-3 punast tšillipipart (oleneb, kui vürtsikas tšilli käepärast on ja kui vürtsikat suppi soovitakse saada)
1 laim (mahl ja koor)
1 spl kalakastet (timmi vastavalt oma maitsele rohkem või vähem)
Peotäis värsket koriandrit või rohelist sibulat (olen proovinud ka peterselliga, kuid sellega nii hästi ei sobi)
Tee nii:
1. Lase veel (puljongil) potis keema tõusta. Lisa diagonaalselt kolmeks-neljaks lõigatud sidrunheina varred (alumine osa lõika lisaks pikuti pooleks või mulju katki). Keeda mõned minutid.
2. Lisa kuubikuteks lõigatud kanafilee, kalakaste, viilutatud tsillid, pigista potti laimi mahl ning laimikoor (võib jääda pooleks lõigatud ja tühjaks pigistatud laimikoor, sest see on vajalik supile maitse andmiseks, mitte söömiseks). Keeda kuni kanatükid on pehmed.
3. Lisa pooleks lõigatud seened ning hakitud koriander või roheline sibul. Keeda paar minutit ja serveeri.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar