reede, 9. mai 2014

India pähkli halvaa mee ja kakaoga

Selliselt valmistatud halvaa on oluliselt tervislikum kui poest ostetud, kuna ei sisalda suhkrut ning halbasid rasvasid.



Retsept

Koostis:
3 dl india pähkleid
3 spl (kuhjaga) mett
1 spl kakaod
Veidi soola

Tee nii:
1. Kuumuta mesi paksupõhjalises potis kuni 110 kraadini (soovitavalt kasutada suhkrutermomeetrit) ning eemalda pott tulelt.
2. Jahvata india pähklid peeneks puruks ning lisa meele. Sega mõned minutid.
3. Vala segu küpsetuspaberiga vooderdatud ja õliga määritud vormi.
4. Lase jahtuda kuni toatemperatuurini ning hoia külmkapis ca 5 tundi. Lõika väikesteks tükkideks ning serveeri.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar