Selliselt valmistatud halvaa on oluliselt tervislikum kui poest ostetud, kuna ei sisalda suhkrut ning halbasid rasvasid.
Retsept
Koostis:
Retsept
Koostis:
3 dl india pähkleid
3 spl (kuhjaga) mett
1 spl kakaod
1 spl kakaod
Veidi soola
Tee nii:
1. Kuumuta mesi paksupõhjalises potis kuni 110 kraadini (soovitavalt kasutada suhkrutermomeetrit) ning eemalda pott tulelt.
2. Jahvata india pähklid peeneks puruks ning lisa meele. Sega mõned minutid.
3. Vala segu küpsetuspaberiga vooderdatud ja õliga määritud vormi.
4. Lase jahtuda kuni toatemperatuurini ning hoia külmkapis ca 5 tundi. Lõika väikesteks tükkideks ning serveeri.
4. Lase jahtuda kuni toatemperatuurini ning hoia külmkapis ca 5 tundi. Lõika väikesteks tükkideks ning serveeri.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar