neljapäev, 24. aprill 2014

Rummi rosina halvaa kohupiima kook

Mulle tohutult meeldib halvaa ja olen juba mõnda aega tahtnud proovida seda kuhugile koogi sisse sokutada. Ja ühel õhtul siis sündiski selline retsept. Rummi-rosina halvaa, sokolaadiküpsised ja kakao annavad koogile rummitrühvlit meenutava maitse.



Retsept

Koostis:

Põhi:
180 g sokolaadiküpsiseid
75 g võid
1 spl pruuni suhkrut

Täidis (alltoodud kogusest saab õhukese katte, soovi korral võib teha kahekordse kogusega):
400 g kohupiima
200 g rummi-rosina halvaad
2 muna
6 spl piima

Peale raputamiseks kakaopulbrit

Tee nii:

1. Purusta küpsised, sega sisse suhkur ja sulavõi ning suru segu küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäidavasse koogivormi.
2. Soovi korral eelküpseta koogi põhja 10 minutit ahjus. Nii jääb põhi mõnusalt krõmpsuv.
3. Purusta (noaga hakkides) halvaa, sega hulka kohupiim, muna, piim. Vala segu koogipõhjale.
4. Küpseta 160 kraadises ahjus (ilma ventilatsioonita) 35 minutit (kahekordse täidise koguse korral küpsetada 140 kraadi juures ja ca 60 minutit). Lase toatemperatuuril jahtuda ning seejärel hoia külmkapis kuni serveerimiseni.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar