kolmapäev, 16. aprill 2014

Lihtne peti tatrajahu kama karask

See on lahjem ja tervislikum versioon traditsioonilisest karaskist, kus nisujahu asemel on kasutatud tatrajahu ning odrajahu asemel kama ja kliisid. Erinevad seemned lisavad karaskile kasulikke oomega 3 rasvhappeid. Karask maitseb hästi, kui seda pakkuda soojalt koos võiga. Samuti võib karaskit serveerida  mee või hapukama moosiga. Antud kujul jääb karask üsna pudisev. Kes soovib sidivamat tainast, peab osa tatrajahust asendama nisujahuga.


Retsept (suurema koogivormi jaoks)

Koostis:
6 dl petti
2 muna
4 dl tatrajahu
1 dl rukkikliisid
3 dl kamajahu
1 dl seemneid (lina-, seesami-, kõrvitsa-, päevalilleseemneid)
2 tl soola
1-2 tl pruuni suhkrut
2 tl söögisoodat
3-6 spl oliiviõli

Tee nii:
1. Sega kõik koostisosad kokku (kõigepealt eraldi segada kuivained ning siis lisada vedelad komponendid, võimalikult vähe segada).
2. Vala küpsetuspaberiga vooderdatud suuremasse koogivormi ja küpseta ahjus 200 kraadi juures ca 25 minutit (kuni karaski keskele torgatud hambatiku külge ei kleepu enam taigent). 

Tavapärast mõõtu koogi- või keeksivormi jaoks valmistada pool ülaltoodud kogusest.

2 kommentaari:

  1. Kas kama all on mõeldud kamajahu või valmistehtud vedelat kama?

    VastaKustuta
  2. Tere! Tänud kommentaari eest! Vabandan, et nii kaua läks vastamisega! Mõeldud on kamajahu. Muudan retsepti vastavalt!

    VastaKustuta