pühapäev, 8. märts 2015

Õuna-kaneeli kohupiima kook kookoshelvestega (väherasvane)

Nimetan seda kooki vähem rasvaseks, kuna traditsioonilise küpsisepuru-sulavõi põhja asemel olen kasutanud lihtsalt küpsiseid ilma võita. Ei mingit küpsiste purustamist ja või sulatamist. Oluline on vaid, et küpsised ja kooguvorm oleksid neljakandilised.

Retsept

Koostis:
600 g õuna-kaneeli kohupiimakreemi
2 muna
9 Kalevi neljakandilist digestive küpsist
Maitse intensiivistamiseks veel veidi suhkrut, vanillisuhkrut, kaneeli, vastavalt maitsele
Kookoshelbeid peale puistamiseks (tõesti sobivad selle koogi juurde)

Tee nii:
1. Võta väike neljakandiline ahjuvorm, kuhu mahuksid täpselt kõrvuti küpsised (3x3). Kui sellist ahjuvormi pole, siis purusta küpsised ja puista vormi põhja.
2. Sega kokku kohupiim, munad, maitsesta suhkru, kaneeli, vanillisuhkruga ja vala ahjuvormi. 
3. Puista üle kookoshelvestega.
4. Küpseta 170 kraadises ventilatsioonita ahjus ca 50 minutit. Lase jahtuda ja serveeri.