pühapäev, 26. oktoober 2014

Lihtne kohupiima hapukoore kook pohladega

See on üks väga lihtne ja hea kook, mida olen teinud erinevates variatsioonides juba kümneid kordi ning iga kord imestanud kuidas nii lihtne kook nii hea on :).


Retsept:

Põhi:
180 g sokolaadiküpsiseid (või Digestive küpsiseid ja kakaopulbrit)
75 g võid

Täidis:
500 g 20% hapukoort
300 g kohupiimakreemi (maitsestamata)
3 muna
2 dl suhkrut
2 tl vanillisuhkrut
2 spl (väikese kuhjaga) tärklist
1-2 dl pohlasid

Tee nii:
1. Purusta küpsised köögikombainis, sega küpsisepuru sulatatud võiga ning suru küpsetuspaberiga vooderdatud koogivormi.
2. Põhja peale laota pohlad.
3. Sega kokku kõik ülejäänud ained ning vala koogivormi.
4. Küpseta ahjus 170 kraadi juures ca 55-60 minutit. Enne serveerimist jahuta.

neljapäev, 2. oktoober 2014

Suhkruta ja jahuta kaeraküpsised, mis sobivad ka beebidele

Seekord oli eesmärk valmistada küpsised, mis sobiksid ja meeldiksid ka minu alla aastasele beebile. Ehk põhiline oli küpsetada midagi tervislikku, mis ei sisaldaks suhkrut. Ja et küpsis veelgi tervislikum oleks, jätsin ka jahu välja. Lõppkokkuvõttes võis tulemusega rahule jääda, sest need suhkruta ja jahuta kaeraküpsisedküpsised maitsesid nii beebile kui ka minu maiasmokast mehele :). Ja retsept on ülilihtne!



Retsept

Koostis:
6 dl täistera kaerahelbeid
0,5 dl rapsiõli
3 küpset banaani (ehk 4 dl banaanipüreed)
2 muna (kes teeb küpsiseid alla aastasele lapsele ja kardab allergiat, võib kasutada ainult munakollast)
5 kuivatatud datlit

Tee nii:
1. Rösti kaerahelbeid kuival pannil pidevalt segades mõned minutid.
2. Köögikombainis purusta banaan ja datlid.
3. Sega juurde kaerahelbed, muna ja õli.
4. Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga, tõsta supilusikaga taigen ahjuplaadile väikestesse kuhjadesse.
5. Olenevalt küpsiste suurusest küpseta ahjus (tegin ventilatsiooniga ahjus) 220-230 kraadi juures ca 10-15 min.
6. Lase veidi jahtuda ja soovi korral serveeri meega.