laupäev, 16. august 2014

Kana kinoaga

Kana ja kinoa sobivad minu meelest ideaalselt kokku. Ja lisaks on nad ka tervislikud! Siit üks väga lihtne ja maitsev retsept.


Retsept

Koostisosad:
1 kl keetmata kinoat
2 kl kanapuljongit (või vett)
500 g kanafileed
1 sibul
1-2 küüslauguküünt (riivitud)
1-2 cm pikkune jupp ingverit (riivitud)
Soola, musta pipart
Peotäis värsket koriandrit
Oliiviõli
Serveerimiseks soovi korral kirsstomateid

Tee nii:
1. Keeda eelnevalt pestud kinoat kanapuljongis (või vees) 15 minutit.
2.Prae sibul ja küüslauk õlis kuni sibul muutub klaasjaks. Lisa kanafilee tükid, maitsesta soola ja pipraga, puista üle värske koriandriga.
3. Kui kana on läbi küpsenud, lisa keedetud kinoa. Kuumuta veel mõni minut, soovi korral lisa soola ja pipart ning serveeri.

Tervislikud suhkruvabad trühvlid

Trühvlid võivad vabalt olla tervislikud, väherasvased ja suhkruvabad. Üks paljudest võimalikest retseptidest on siin, kuid tegelikult võib toodud koostisosi julgelt asendada muude teraviljade, kuivatatud puuviljade, marjade või seemnetega või lisada juurde muid komponente, näiteks kookoshelbeid.
 
Retsept
Koostis:
1 kl pähkleid või mandleid (soovi korral röstitud)
0,5 kl täistera kaerahelbeid
0,5 kl rosinaid
0,5 kl kuivatatud viigimarju (või kui on soov saada magusamat, siis kuivatatud datleid)
2 spl kakaopulbrit (magustamata)
2 spl kookosõli (sulatatud)
Soovi korral katmiseks tumedat sokolaadi


Tee nii:
1. Vala kõik koostisosad köögikombaini, purusta.
2. Vooli segust väikesed trühvlipallid.
3. Pane külmkappi mõneks ajaks tahenema. Soovi korral kata trühvlid tumeda sokolaadiga. Säilita trühvleid külmkapis.